Van den Brom: "Ik ga bewust niet in beroep"

AZ-coach John van den Brom is het niet eens met de schorsing die hij heeft gekregen na de verloren thuiswedstrijd van zijn team tegen PSV.

De Alkmaarders verloren na een 2-0 voorsprong met 2-3 van de koploper. Van den Brom was niet te spreken over arbiter Kevin Blom, die PSV bij een gelijke stand een strafschop gaf en later ook nog Ron Vlaar van het veld stuurde. De AZ-trainer nam na afloop dan ook geen blad voor de mond.

"Ik vind dat je altijd moet kunnen zeggen wat je denkt en wat je vindt. Als dat niet meer kan, dan wordt het heel lastig om nog voor de camera's te verschijnen. Dat vind ik jammer", vertelt hij aan Voetbal International. Van den Brom is geschorst voor de uitwedstrijd van vrijdagavond tegen Heracles Almelo.

Hoewel de oefenmeester het er niet mee eens is, accepteert hij de schorsing dus wel. "Ik ga bewust niet in beroep. Er is veel over gesproken en geschreven en ik heb geen zin om dat allemaal weer op te rakelen. De rust richting de komende wedstrijden is voor mij belangrijker."