Geen whitewash Van Barneveld in dubbel Premier League-optreden

Het is weer donderdagavond en dat betekent maar één ding: tijd voor de Premier League Darts. Helaas wederom niet live op de zelfbenoemde dartszender van Nederland - er is immers Europa League-voetbal - maar toch gaan we er weer voor zitten, evenals op het FOK!forum. Raymond van Barneveld ging vorige week in Liverpool snoeihard onderuit tegen Michael Smith (7-0), en de Hagenaar krijgt in Sheffield gelijk de kans op revanche: hij komt vandaag twee keer in actie.

Raymond van Barneveld (NED) - Daryl Gurney (NIR) 3-7
Gurney won de eerste leg, maar met een heerlijke 158-finish maakte Van Barneveld een einde aan een reeks van dertien opeenvolgende verloren legs in de Premier League. Toch gooide de Nederlander niet best en na een strakke 121-finish nam Gurney een 5-2 voorsprong. Van Barneveld peuterde per ongeluk nog een legje los, maar de Noord-Ier maakte het simpel af: 7-3.

Raymond van Barneveld - Daryl Gurney (Bron: PDC)
Raymond van Barneveld - Daryl Gurney (Bron: PDC)

Gary Anderson (SCO) - Peter Wright (SCO) 7-2
Anderson begon heerlijk aan het duel en met een gemiddelde van tegen de 110 had hij in no-time een 5-0 voorsprong te pakken. Wright begon nog iets beter te gooien en gaf zichzelf wat vertrouwen voor het duel met Van Barneveld later op de avond, maar winst zat er niet meer in: 7-2 Anderson.

Gary Anderson - Peter Wright (Bron: PDC)
Gary Anderson - Peter Wright (Bron: PDC)

Simon Whitlock (AUS) - Michael van Gerwen (NED) 1-7
Whitlock won per ongeluk de eerste leg, maar Van Gerwen stampte er vervolgens in een oogwenk vijf heerlijke legs uit en gooide zijn gemiddelde over de 110 punten per beurt. Dat ging nog wel wat naar beneden, maar The Wizard maakte geen schijn van kans tegen het groene monster uit Brabant: 7-1.

Simon Whitlock - Michael van Gerwen (Bron: PDC)
Simon Whitlock - Michael van Gerwen (Bron: PDC)

Michael Smith (ENG) - Rob Cross (ENG) 5-7
Cross stond gelijk al vlijmscherp te speren, maar door een aantal goed getimed finishes kon Smith in het eerste deel van de wedstrijd nog bij de wereldkampioen blijven: 3-3. Met een 12- en 13-darter sloeg Cross vervolgens een gat van twee legs. Dat kwam een zeker niet slecht spelende Smith niet meer te boven en dus won Voltage met 7-5.

Michael Smith - Rob Cross (Bron: PDC)
Michael Smith - Rob Cross (Bron: PDC)

Raymond van Barneveld (NED) - Peter Wright (SCO) 2-7
Van Barneveld won de bijzonder matige eerste leg, Wright de bijna net zo matige tweede leg. De FEBO-ambassadeur liet het hoofd weer eens hangen en Wright profiteerde: met een heerlijke bull-bull-D16 gooide hij 132 uit en kwam hij op 4-1. Van Barneveld pakte nog even een legje mee, maar was verder wederom kansloos: 7-2.

Raymond van Barneveld - Peter Wright (Bron: PDC)
Raymond van Barneveld - Peter Wright (Bron: PDC)

De stand na vanavond (Bron: Oddsportal)
De stand na vanavond (Bron: Oddsportal)