El Haddadi wil af van Spaanse voetbalnationaliteit

Munir El Haddadi heeft bij het CAS aangeklopt in een poging om van voetbalnationaliteit te veranderen, van de Spaanse naar de Marokkaanse.

De 22-jarige aanvaller, die dit seizoen door Deportivo Alavés gehuurd wordt van Barcelona, werd geboren en groeide op in Spanje, maar heeft een Marokkaanse vader. El Haddadi maakte in 2014 zijn debuut in de Spaanse nationale ploeg, in de 5-1 EK-kwalificatiezege op Macedonië. Dertien minuten voor tijd verving hij Koke.

Het bleef tot dusver bij zijn enige interland voor La Roja. De aanvaller heeft er geen geheim van gemaakt dat hij graag Marokko zou willen vertegenwoordigen. Het Afrikaanse land speelde in groepsfase van het WK komende zomer tegen Spanje.

De FIFA-regels bepalen dat een speler niet van voetbalnationaliteit kan veranderen als hij een land heeft vertegenwoordigt tijdens een officiële wedstrijd, zelfs als het indivu de dubbele nationaliteit heeft. De FIFA wees op 13 maart een beroep van El Haddadi en de Marokkaanse voetbalbond (FMF) af en nu moet het CAS uitspraak doen. Media mei wordt een uitspraak verwacht.

De aanvaller was dit seizoen tot nu toe in 31 wedstrijden elf keer trefzeker voor Alavés.