Meer historische diepgang in Nobunaga's Ambition Taishi

Koei Tecmo Europe heeft vandaag bekendgemaakt dat Nobunaga's Ambition: Taishi, het nieuwste deel van de Grand Strategy serie die zich afspeelt tijdens de gebeurtenissen in de Sengoku Era van Japan.

De serie bestaat al 35 jaar, maar mocht je het niet kennen: in Nobunaga’s Ambition: Taishi beleef je enkele van de grote gebeurtenissen in de Sengoku Era van Japan. Deze periode kenmerkt zich door reginale landheren die om de macht vechten en allemaal beloofden ze het land te verenigen. Als speler heb je heel wat mogelijkheden om strategische gevechten te houden. Het gaat niet alleen om militaire taktieken, maar ook je productie en handelsroutes zorgen ervoor dat je je gebied kunt uitbreiden en je legers kunt versterken.

In Nobunaga’s Ambition: Taishi is het Resolve System nieuw. Elke officier heeft zijn eigen ambities en hij zal daar ook naar handelen. De gameplay wijzigt ook aan de hand van welke officier er is. Je taktiek zul je namelijk moeten aanpassen om tegenstanders en medestanders van deze ambities aan te pakken. Dit systeem moet niet alleen zorgen dat het spel meer menselijk en persoonlijk aanvoelt, maar ook dat de historische simulatie nog meer klopt.

Nobunaga's Ambition: Taishi komt 8 juni uit op PlayStation 4 en pc via Steam.