MLB: Bogaerts uitgeschakeld door blessure, Red Sox rollen Yankees op

Honkballer Xander Bogaerts is vermoedleijk tien tot veertien dagen uitgeschakeld. De kortestop van de Boston Red Sox, op fenomenale wijze begonnen aan het seizoen, heeft een kleine breuk in zijn enkel opgelopen. 

Vooraf was al duidelijk dat Bogaerts de serie van de Red Sox tegen de New York Yankees in eigen huis zou moeten missen. Hij gaf al wel aan dat de pijn inmiddels wat minder is: "Ik kan lopen zonder een speciale laars. Het doet pijn, maar er zit duidelijk verbetering in." Zonder Bogaerts waren de Red Sox dinsdag alsnog veel te sterk voor de Yankees van Didi Gregorius.

Een homerun van Aaron Judge in de vijfde inning bracht de enige New Yorkse score op het bord. Vooral Mookie Betts schitterde: met vier slagbeurten, waaronder een 'grand slam' in de zesde inning, was hij in totaal betrokken bij negen runs voor de Red Sox, die met 14-1 wonnen.

Bij de Atlanta Braves kwam Ozzie Albies tot scoren. Dansby Swanson sloeg hem in de negende inning over de thuisplaat op bezoek bij de Washington Nationals, maar dat kon een 4-1 nederlaag niet voorkomen. Jonathan Schoop verloor met de Baltimore Orioles in eigen huis met 1-2 van de Toronto Blue Jays.

Voor de Los Angeles Dodgers viel er na een stroef begin weer wat te juichen: de Oakland Athletics werden thuis met 4-0 geklopt, nadat werper Kenley Jansen de boel op slot gooide. 

De Los Angeles Angels lieten op bezoek bij de Texas Rangers weinig heel van de thuisploeg. Na vier innings stond al een 1-9 voorsprong op de borden en ook Andrelton Simmons droeg zijn steentje bij.

De Nederlands international werd in de eerste inning binnen geslagen door Chris Young en mepte de bal in de derde inning zelf de tribune in voor een homerun. De Angels wonnen uiteindelijk met 1-11. De ploeg won nu negen van de eerste twaalf wedstrijden, de beste seizoensstart sinds 1982.

Uitslagen MLB dinsdag
Chicago White Sox - Tampa Bay Rays 5-6
Chicago Cubs - Pittsburgh Pirates 5-8
Cleveland Indians - Detroit Tigers 2-1
Baltimore Orioles - Toronto Blue Jays 1-2
Philadelphia Phillies - Cincinnati Reds 6-1
Washington Nationals - Atlanta Braves 4-1
Boston Red Sox - New York Yankees 14-1
Miami Marlins - New York Mets 6-8
Texas Rangers - Los Angeles Angels 1-11
Minnesota Twins - Houston Astros 4-1
Kansas City Royals - Seattle Mariners 3-8
St.Louis Cardinals - Milwaukee Brewers 5-3 (2 extra innings)
Colorado Rockies - San Diego Padres 2-5
Los Angeles Dodgers - Oakland Athletics 4-0
San Francisco Giants - Arizona Diamondbacks 5-4

Red Sox - Yankees (Bron: YouTube)