NBA: 76ers breken record met 15e opeenvolgende zege

De basketballers van de Philadelphia 76ers hebben het record van meeste opeenvolgende zeges voor het team gebroken. In 1983 won Philadelphia veertien wedstrijden op rij in het reguliere seizoen - om vervolgens ook hun laatste NBA-titel te winnen - en dinsdagavond ging dat record eraan.

De Sixers kwamen het uitduel met de Atlanta Hawks in met veertien achtereenvolgende overwinningen op zak. Daar wilden de Hawks in de laatste wedstrijd van hun vrij dramatische seizoen een einde aan maken en het begin was goed. Philadelphia nam het heft na één kwart echter in handen en gaf de voorsprong niet meer weg: 113-121.

Woensdagavond worden de laatste wedstrijden in het reguliere seizoen gespeeld. De ogen zijn dan vrijwel allemaal gericht op één duel en wel dat tussen de Denver Nuggets en de Minnesota Timberwolves. De inzet is bijzonder simpel: de winnaar gaat naar de play-offs, de verliezer is klaar.

Overigens werden de spotlights dinsdagavond ook even op Andre Ingram gericht. De 32-jarige Amerikaan sleet zijn jaren onder meer in Australië en de opleidingscompetitie van de NBA, maar dinsdag mocht hij bij de Los Angeles Lakers dan eindelijk zijn debuut maken. Als oudste Amerikaanse debutant in meer dan een halve eeuw deed hij het bijzonder goed: Ingram scoorde negentien punten.

Uitslagen NBA dinsdag
Indiana Pacers - Charlotte Hornets 93-119
Atlanta Hawks - Philadelphia 76ers 113-121
Washington Wizards - Boston Celtics 113-101
Dallas Mavericks - Phoenix Suns 97-124
Utah Jazz - Golden State Warriors 119-79
Los Angeles Lakers - Houston Rockets 99-105

Ingram's heerlijke NBA-debuut op 32-jarige leeftijd (Bron: YouTube)