'AF-KLM en easyJet bieden samen op Alitalia'

Air France-KLM heeft samen met de Britse prijsvechter easyJet en investeringsmaatschappij Cerberus een bod gedaan op de failliete Italiaanse luchtvaartmaatschappij Alitalia. Bronnen rond de luchtvaartmaatschappijen hebben dat tegen persbureau Bloomberg gezegd.

Air France-KLM had eerder volgens met name Italiaanse media al interesse getoond. Toen werd partner Delta Air Lines nog genoemd als partij waar de Frans-Nederlandse luchtvaartcombinatie mee zou samenwerken bij een bod. Air France-KLM weersprak dat destijds.

In totaal zijn er drie biedingen binnengekomen bij de bewindvoerders van Alitalia. Die gaan daar de komende dagen naar kijken. Een van de andere biedingen zou van Lufthansa komen. De Duitse branchegenoot van Air France-KLM had volgens het Italiaanse persbureau ANSA een bod neergelegd. Welke partij of partijen verantwoordelijk zijn voor het derde bod is niet bekend.

Alitalia ging vorig jaar failliet nadat het personeel zich tegen een grote saneringsoperatie had gekeerd. Grootaandeelhouder Etihad Airways besloot daarop de geldkraan dicht te draaien. Sindsdien vliegt Alitalia op basis van een overbruggingskrediet van de Italiaanse overheid. De onzekere situatie in de Italiaanse politiek maakt het onduidelijk of er verdere steun komt van de Italiaanse staat als Alitalia wordt overgenomen.

'AF-KLM en easyJet bieden samen op Alitalia'
'AF-KLM en easyJet bieden samen op Alitalia' (Foto: ANP)