Vettel verdedigt Hamilton om "eikel Verstappen"

Sebastian Vettel verdedigde Lewis Hamilton gisteren tijdens de persconferentie na afloop van de Grand Prix van Bahrein. De coureur van Mercedes zou Max Verstappen achter de schermen een eikel hebben genoemd, iets waar een verslaggever meer van wilde weten.

Waar men een antwoord van Hamilton verwachtte, sprong Vettel zijn titelrivaal bij. "Mag ik daarop antwoorden? Het is niet eerlijk. Ik weet niet wat Lewis heeft gedaan, maar we hebben allemaal in deze situatie gezeten. We vechten met iemand en soms racen we wiel-tegen-wiel en gaat er veel adrenaline door ons heen."

"Als je het vergelijkt met voetbal en een voetballer een microfoon onder de neus drukt, denk je dan dat alles wat hij zegt leuk is? Dat hij vriendelijk reageert als hij wordt getackeld door een andere speler en omgekeerd? Ik vind het niet correct dat we zo'n 'shit'-vraag krijgen om van niets toch een verhaal te kunnen maken."

Tijdens de Grand Prix van Bahrein kwamen Hamilton en Verstappen met elkaar in aanraking, wat later een uitvalbeurt voor de Nederlander zou betekenen. De coureur van Mercedes besefte dat hij zich gewonnen moest geven. "Maar hij bleef maar naar me toekomen en gaf me geen enkele ruimte. Daardoor raakten we elkaar", aldus de coureur over het touché.

"Ik was blij dat mijn auto niet kapot was en dat ik verder kon. Anders zou het heel moeilijk zijn geworden. Ik ben met het kampioenschap bezig en ik heb nu twee races op rij verloren. Na slechts twee wedstrijden sta ik al zeventien punten achter. Hopelijk hebben we in de volgende race een beter gevecht met de Ferrari's."


Beelden van de vraag en het antwoord van Sebastian Vettel (YouTube)