Klopp: "Gini was briljant op die positie tegen Everton"

Georginio Wijnaldum speelt dinsdagavond naar alle waarschijnlijkheid weer als verdedigende middenvelder bij Liverpool tegen Manchester City.

The Reds kunnen in de return van de kwartfinale in de Champions League niet beschikken over de geschorste Jordan Henderson en Wijnaldum lijkt de aangewezen persoon om zijn positie over te nemen. Afgelopen zaterdag vertolkte de 27-jarige middenvelder tegen Everton (0-0) ook al een wat defensieve rol.

"De manager probeerde het in de voorbereiding en hij zei dat het in het seizoen zou kunnen gebeuren", vertelt Wijnaldum in gesprek met Engelse media. "Hij zei dat ik in de toekomst op die positie terecht zou kunnen komen. Nu is het zover."

"Normaal gesproken sta ik hoger op het veld, maar op deze positie krijg je meer de bal, je hebt heel veel momenten. Wanneer je een positie vooruit speelt, heb je minder momenten. Je bent meer verantwoordelijk omdat je de tweede of soms de eerste man bent in de opbouw. Je bent ook een heel belangrijke speler op die positie."

Jürgen Klopp is ervan overtuigd dat Wijnaldum te positie van Henderson in kan vullen tegen Manchester City. "Gini was briljant op die positie tegen Everton. Hij kreeg de bal en bleef maar bewegen. Hij liet zien dat hij daar kan spelen. Hopelijk kan hij dinsdagavond hetzelfde werk voor ons doen."