Golfer Reed wint Masters en krijgt het 'groene jasje'

Golfer Patrick Reed heeft op de beroemde golfbaan van Augusta The Masters op zijn naam geschreven. De 27-jarige Amerikaan eindigde vorig jaar als tweede tijdens het PGA Championship en won nu dan toch zijn eerste major, de zesde zege voor hem op de PGA Tour.

Aan het begin van de slotdag had Reed nog drie slagen voorsprong op Rory McIlroy, maar na een goed begin viel de Noord-Ier terug en kon hij geen gevaar meer vormen. Toch deed ook Reed het niet fantastisch en dus was er nog wat strijd om de winst.

Jordan Spieth, de winnaar van 2015, sloeg birdie na birdie en was hard op weg naar een van de beste ronden ooit op Augusta. Op de allerlaatste hole sloeg Spieth een bogey, waardoor hij eindigde met een dagscore van -8.

Dat was wel de beste score ooit op de slotdag op Augusta, maar hij kwam net tekort om Reed te pakken en werd derde. Plek twee ging met -14 naar Rickie Fowler, die met vier birdies op de back nine de druk op Reed opvoerde, maar het net niet af kon maken.

Sergio Garcia, de winnaar van vorig jaar, overhandigde na afloop het beroemde 'groene jasje' aan Reed, zoals elke winnaar op Augusta het fraaie kledingstuk krijgt.