Milestone kondigt MXGP Pro aan

Milestone onthult dat ze bezig zijn met de racegame MXGP Pro. Het spel is vanaf 29 juni 2018 verkrijgbaar voor PlayStation 4, Xbox One en Windows-pc via Steam.

Volgens de ontwikkelaar maakt de franchise met MXGP Pro een nieuwe start. De game is ontwikkeld om fans de ware geest van motorcross te laten beleven en aan hun hoogste eisen te voldoen. Op basis van feedback uit de community is de titel opnieuw gedefinieerd volgens wat de ontwikkelaars van Milestone de "mechanische" benadering hebben genoemd: spelers kunnen elke afzonderlijke parameter van hun motorfiets instellen, op basis van werkelijke waarden en prestatiegegevens. Het spel bevat onder andere:

  • Een nieuw systeem voor het instellen van de motorfiets, dat spelers elke afzonderlijke parameter van hun motorfiets laat instellen, gebaseerd op werkelijke waarden en prestatiegegevens.
  • Een op fysica gebaseerde benadering, om de speler te laten racen met spectaculaire, onbeperkte bewegingsvrijheid en een herzien systeem voor grip, botsingen en luchtgedrag.
  • Extreem realistische bewegingen van coureurs, geïntegreerd met bewegingen van de motor en beïnvloed door de impact van de motor op verschillende terreinsoorten.

Om de game-ervaring nog unieker te maken, is Milestone een exclusieve samenwerking aangegaan met Tim Gajser, Tony Cairoli en Gautier Paulin. Dankzij hun suggesties wisten de ontwikkelaars een nieuw niveau van realisme te bereiken. Tim Gajser legde uit hoe je plezier kunt beleven aan whips, scrubs, en racen over whoops-secties, terwijl Tony Cairoli zijn feedback gaf op de nauwkeurigheid bij starten en remmen, inclusief hoe je een voorsprong kunt nemen bij het startlijn en nauwkeurig kunt remmen. Gautier Paulin adviseerde tenslotte over hoe je sporen kunt gebruiken en op topsnelheid door bochten scheurt.

Elke professionele speler moet, na het verkrijgen van de krachtigste motorfiets die bij zijn rijstijl past, trainen in de modder om op alle circuits en in alle weersomstandigheden te kunnen presteren. Daarom wordt de Compound in MXGP Pro een veel groter oefenterrein met alle ruimte om te trainen en racevaardigheden te ontwikkelen voor elk type terrein.