Rugbyers Fiji boeken derde zege in Sevens Series

De rugbyers van Fiji hebben de derde toernooizege van het seizoen geboekt in de World Rugby Sevens Series. In Hong Kong werd in de finale gewonnen van Kenia, net als een kleine maand eerder bij het vorige toernooi in Vancouver.

Fiji won in de groepsfase in Hong Kong van Samoa en Rusland, waarna Nieuw-Zeeland in het laatste groepsduel met 50-7 ruim opzij werd geschoven. Kenia won van Canada en Spanje, waarna een nederlaag tegen het al uitgeschakelde Australiër niet meer van belang was.

In de kwartfinales rekende Fiji vervolgens met 40-14 af met Argentinië, terwijl Kenia de Schotten met 19-12 uitschakelde. Zuid-Afrika ging met 24-26 nipt ten onder tegen Fiji in de halve eindstrijd, waarin Kenia met 21-12 te sterk bleek voor de Nieuw-Zeelanders.

In de finale was Fiji vervolgens simpelweg weer een maat te groot voor de Afrikaanse ploeg. Onder meer een sterk spelende Amenoni Nasilasila en Vatemo Ravouvou hielpen de eilandbewoners naar een ruime voorsprong. Met de allerlaatste aanval deed Kenia nog wel wat terug, maar dat mocht niet meer baten: 24-12.

Met de toernooien in Singapore, Engeland en Frankrijk nog te gaan staat Zuid-Afrika bovenaan in de Sevens Series, op de voet gevolgd door Fiji.

Fiji - Kenia in Hong Kong (Bron: YouTube)