Napoli in blessuretijd langs Chievo Verona

Napoli heeft op het nippertje puntenverlies tegen Chievo Verona voorkomen. In de slotminuten boog het een achterstand om in een zege.

Napoli zag Juventus zaterdag met 2-4 winnen bij Benevento en kon zich niet nog meer puntenverlies veroorloven in de Italiaanse titelstrijd. Afgelopen weekend hield Sassuolo de nummer twee van de Serie A op 1-1.

De thuisploeg kreeg in de eerste helft verschillende mogelijkheden om te scoren. Schoten van José María Callejón, Lorenzo Insigne en Elseid Hysaj leverden geen treffers op.

Zes minuten na rust kreeg het elftal van Maurizio Sarri de uitgelezen mogelijkheid om op voorsprong te komen. Dries Mertens kreeg een strafschop maar zag zijn inzet gekeerd worden door Chievo-doelman Stefano Sorrentino. Geheel tegen de verhouding kwamen de gasten in de 73ste minuut op voorsprong. Mariusz Stepinski werd de gevierde man voor de nummer veertien van de ranglijst.

Napoli ging op jacht naar de gelijkmaker en deze viel een minuut voor tijd. Oud-Ajax-aanvaller Arkadiusz Milik tekende voor de 1-1. In de blessuretijd viel ook nog de 2-1. Amadou Diawara voorkwam nieuw puntenverlies voor zijn ploeg en daardoor blijft de achterstand op koploper Juventus vier punten.