Onana: "Ik besloot te blijven omdat ik wil spelen"

André Onana erkent dat hij dit seizoen een mindere jaargang beleeft onder de lat bij Ajax dan afgelopen seizoen, het seizoen van zijn doorbraak.

De goalie uit Kameroen is met 28 tegendoelpunten de minst gepasseerde doelman in de Eredivisie en hield dit seizoen tot dusver tien keer de nul. "Mijn seizoen is niet zo goed, niet zoals vorig seizoen", vertelt Onana in gesprek met de NOS. "Ik weet niet wat er anders is."

"Ik train nog steeds iedere dag, doe mijn best, maar ik kreeg dit seizoen een paar goals tegen die ik vorig jaar niet tegen kreeg. Ik sprak met keeperstrainer Carlo l'Ami en hij zei me dat het tweede jaar altijd moeilijk is voor een keeper, omdat de mensen veel van je verwachten. Maar ik ben op de goede weg, hopelijk gaat het volgend jaar beter."

Ajax nam de 22-jarige doelman in januari 2015 over van Barcelona en hij is gelukkig in Amsterdam. "Maar als ik moet gaan, ga ik. Een droomclub? Die heb ik niet. Natuurlijk zou het mooi zijn om ooit terug te gaan naar Barcelona, maar voetbal wordt overal gespeeld, niet alleen in Barcelona. Ook in Madrid. Of bij Chelsea..."

Een voorkeur heeft Onana dus niet. "Overal waar ze me willen hebben. Ik ben geen David De Gea, een keeper die iedereen wil hebben. Voor mij is het een moeilijker verhaal. Ik wil spelen. Ik had in de winterstop de mogelijkheid bij Ajax te vertrekken, maar ik besloot te blijven omdat ik wil spelen."