Donar slaat terug in Den Bosch, Landstede ontsnapt in slotseconden

De basketballers van het Groningse Donar gingen krap een week geleden in eigen huis onderuit tegen New Heroes Den Bosch, maar in Brabant sloegen de Groningers zaterdag hard terug in de Dutch Basketball League.

Den Bosch begon weer ijzersterk en voor men het wist stonden er elf punten voorsprong op het bord. Dit keer nam Donar echter alsnog het heft in handen en de Boschenaren werden geen moment de illusie gegeven dat een tweede verrassing mogelijk was: 73-95.

In Zwolle ontstond een spannend duel tussen Landstede en ZZ Leiden, waar het lang gelijk op ging. Met nog zeven seconden te spelen stond het 80-81 voor Leiden, dat balbezit had. Toch gaven ze het nog weg: Leiden leed balverlies en Noah Dahlman bracht Zwolle de 82-81 zege.

Met 28 punten hielp Ordane Kanda Forward Lease Rotterdam weer eens naar de winst, dit keer tegen de Den Helder Suns (77-86). Aris Leeuwarden deelde een gevoelige tik uit in de strijd om het laatste play-offticket: Apollo werd in Amsterdam met 55-74 op de plaats gezet.