Selby verdedigt zijn titel op China Open tegen Hawkins

Mark Selby heeft zich geplaatst voor de finale van het China Open. De 34-jarige Engelse snookerspeler won met 10-8 van Kyren Wilson en speelt zondag op het snookertoernooi in Beijing tegen Barry Hawkins in de finale, die met 10-6 won van Neil Robertson.

Selby begon goed aan zijn wedstrijd tegen zijn landgenoot Wilson. De titelverdediger in China kwam op een 5-1 voorsprong en zou de middagsessie afsluiten met een 6-3 voorsprong. Wilson kwam sterk terug in de avondsessie en trok in het zestiende frame de stand weer gelijk. Selby, nummer één van de wereld, won frame zeventien en achttien en pakte daarmee de winst tegen Wilson, de nummer tien van de wereld.

Hawkins was in zijn halve finale te sterk voor de Australiër Robertson. Het ging lang gelijk op tussen de Engelsman en de Australiër, maar vanaf het elfde frame won Hawkins drie frames op rij. Robertson maakte in het veertiende frame nog een break van 110, maar in volgende twee frames maakte Hawkins het af.

Het China Open is na het WK het rijkst gedoteerde toernooi. De winnaar strijkt 225.000 pond (258.000 euro) op, de runner-up krijgt 90.000 pond (103.000 euro).