Man Utd stelt titelfeest Man City uit na spektakelstuk

Manchester City mag zich nog geen kampioen van Engeland noemen. De ploeg verloor op eigen veld van Manchester United.

Vanaf de eerste minuut pakte de thuisploeg het initiatief en verdiende het een strafschop na een handsbal van Ashley Young, maar de arbitrage gaf er geen. De eerste grote kans was er vervolgens voor Bernardo Silva. De Portugees glipte langs de defensie van United en probeerde David de Gea te verslaan met een schot in de verre hoek, maar de Spanjaard voorkwam een treffer. De doelman moest zich na 25 minuten spelen wel gewonnen geven toen Vincent Kompany keihard raak kopte.

The Citizens drukten door en vijf minuten later was de stand ook 2-0. Illkay Gündogan draaide knap weg in het strafschopgebied en schoot raak. De ploeg was veel dominanter en kreeg via Raheem Sterling voor rust nog twee kansen om verder uit te lopen. Raheem Sterling kreeg de mogelijkheden, maar schoot deze over.

De gemiste kansen van de Engelsman braken de ploeg na rust op. In de 53ste minuut tekende Paul Pogba aan voor de aansluitingstreffer en de Franse middenvelder kopte twee minuten later ook de gelijkmaker tegen de touwen: 2-2. De comeback was na 69 minuten compleet. Volledig vrijstaand kon Chris Smalling de Reds Devils naar een voorsprong schieten.

Manchester City leek in de slotfase van de wedstrijd wederom recht te hebben op een strafschop na een harde tackle van Young op Sergio Agüero, maar wederom werd er geen gegeven. De Gea voorkwam in de laatste minuten nog de 3-3 door Agüero van het scoren af te houden. Met nog zes wedstrijden te spelen is het verschil tussen Manchester City en Manchester United nu dertien punten.