Politie zoekt ouders overleden baby

De politie is dringend op zoek naar de ouders van een overleden, pasgeboren baby'tje. Het stoffelijk overschot van het kleintje werd zaterdagmiddag gevonden op het balkon van een flatwoning aan de Stationstraat in Schiedam. “We maken ons vooral zorgen om de moeder, die mogelijk medische of psychische zorg heeft “, aldus de leider van het onderzoek.

De bewoners van de flat vonden het stoffelijk overschot van het kindje zaterdagmiddag op het balkon van hun woning en waarschuwden de politie. Forensisch rechercheurs startten direct een uitvoerig onderzoek in en om het balkon. Zo werd bijvoorbeeld een 3D scan van het balkon gemaakt, spraken zij met enkele omwonenden en stelden zij het vuil uit een container aan de Stationstraat veilig. De bewoners die het lichaampje vonden, zijn meegenomen om op het bureau gehoord te worden als getuigen.

Op dit moment kan nog geen antwoord worden gegeven op vragen als wat de leeftijd is van het baby'tje, of het gaat om een jongetje of meisje, wanneer en hoe het kindje is overleden en hoe lang het op het balkon heeft gelegen. Ook is nog onduidelijk wie de ouders zijn. Een dringend verzoek gaat uit aan de vader en moeder om zich zo spoedig mogelijk te melden bij de politie. De zorgen gaan daarbij vooral uit naar de moeder die mogelijk psychische of medische hulp nodig heeft.

Politie zoekt ouders overleden baby (Foto: politie.nl)
Politie zoekt ouders overleden baby (Foto: politie.nl)