Tottenham na rust langs Stoke City

In de strijd om de plek in de top vier heeft Tottenham Hotspur zaterdag geen fout gemaakt op bezoek bij Stoke City. The Spurs wonnen met 1-2.

Bij de gasten was er weer een basisplaats voor Harry Kane. De spits had enkele weken last van een enkelblessure en was weer fit genoeg om aan de aftrap te verschijnen. Bruno Martins Indi en Erik Pieters speelden de gehele wedstrijd voor The Potters.

Voor rust slaagden beide ploegen er niet in om te scoren, waarna het duel na de thee ontbrandde. In de vijftigste minuut brak Christian Eriksen de ban. De Deense middenvelder werd met een lage voorzet bediend door Dele Alli en schoot in de lange hoek raak. Vijf minuten later was het al weer gelijk in het Bet365 Stadium. Mame Biram Diouf kreeg de bal hard in zijn buik geschoten door Hugo Lloris, maar kon desondanks verder en schoot in het lege doel raak.

Kane zorgde vervolgens voor de derde treffer in een tijdsbestek van tien minunten. Een voorzet van Eriksen werd door de Engelse spits succesvol aangeraakt en daarmee wist hij doelman Jack Butland te verrassen: 1-2. Het was voor de 24-jarige Engelsman zijn 25ste doelpunt in de Premier League dit seizoen en daarmee staat hij tweede op de topscorersranglijst, achter Mohamed Salah.

Stoke, dat negentiende staat in de Premier League en vecht tegen degradatie, was in de slotfase nog dicht bij de gelijkmaker. Een fantastische vrije trap van Xherdan Shaqiri verdween tegen de lat en daardoor bleef het 1-2. Tottenham komt in puntenaantal gelijk met nummer drie Liverpool en heeft elf punten voorsprong op nummer vijf Chelsea.