Uitslag NAC - Vitesse

Vitesse heeft zich niet weten te herstellen van de 0-3 thuisnederlaag tegen Roda JC van vorige week. Ditmaal was NAC Breda te sterk.

De thuisploeg kreeg in de eerste helft de eerste goede mogelijkheid op een treffer. Umar Sadiq nam een vrije trap van Angeliño aan, maar schoot vervolgens ongecontroleerd over. In de 35ste minuut kon het thuispubliek wel juichen. Angeliño ontfermde zich over een vrije trap en schoot raak: 1-0.

Voor rust had Vitesse weinig in de melk te brokkelen, maar na rust werd het zo nu en dan gevaarlijk. Nigel Betrams moest handelend optreden op een schot van Bryan Linssen. Het houtwerk stond een treffer van de Arnhemmers in het laatste kwart van de wedstrijd in de weg. De zeventienjarige invaller Thomas Buitink raakte van dichtbij de paal.

Ondanks aanvallende wissels, wist Vitesse in de slotfase de gelijkmaker niet meer te forceren. Na dertig wedstrijden staat de ploeg zeven in de Eredivisie, waar NAC de veertiende plek bezet.