Zes jaar cel voor dood tijdens wurgseks

Een 32-jarige Schot moet zes jaar de cel in. Mark Bruce uit Aberdeen is schuldig bevonden aan de dood van de 20-jarige Chloe Mizek tijdens een potje wurgseks. We kennen het allemaal wel: na een avondje stappen sta je samen met een totale vreemde bij de bushalte en voor je met je ogen knippert gaat het dan over je voorliefde voor wurgseks, zo is het leven.

Zo ook voor Mark en Chloe, die besloten om deze hobby in Marks appartement gezamenlijk uit te voeren. Het duurde niet lang voor dit geen beste beslissing bleek te zijn: Mark plaatste zijn handen op de nek van Chloe en een paar tellen later was ze dood. De aangeslagen Mark zwierf over straat, alvorens hij zich bij de politie kwam melden. Tijdens de rechtszaak betuigde Mark veel spijt van het gebeuren, waar hij zich uiteraard zeer schuldig over voelt.

De rechter kon daar weinig mee en besloot dat een gevangenisstraf de juiste reactie was. Daar blijft het voor Mark niet bij: wegens de fatale wurgseks, wat vermoedelijk met wederzijds goedkeuren gebeurde, staat hij voor de rest van zijn leven in een register met seksovertreders, samen met bijvoorbeeld mensen die met hun handen niet van kinderen af konden blijven.