Voetbalsters maken gehakt van Noord-Ierland in WK-kwalificatie

De Nederlandse voetbalsters hebben in de kwalificatie voor het WK van volgend jaar prima zaken gedaan. In een uitverkocht Philips Stadion werd Noord-Ierland in de pan gehakt, waarbij gezegd moet worden dat dat vooraf ook wel min of meer te verwachten was.

Linksback Jessica Foy van Noord-Ierland werd helemaal zoekgespeeld door Shanice van de Sanden, die er na amper een kwartier twee keer voor had gezorgd dat Lieke Martens kon scoren. Vivianne Miedema besliste het duel na een klein half uur door de 3-0 binnen te schieten.

Dankzij een penalty van Sherida Spitse was het nog voor rust al 4-0, waarna het zeer povere spel van Noord-Ierland ook in de tweede helft werd afgestraft. Van de Sanden maakte de 5-0, Spitse scoorde de 6-0 en in blessuretijd zorgde een eigen goal nog voor de 7-0 eindstand.

Nederland gaat aan kop in de groep, waar de nummer één zich automatisch voor het WK plaatst. Dinsdag gaat Nederland op bezoek bij Ierland, vooralsnog de grootste concurrent - hoewel Noorwegen één wedstrijd minder heeft gespeeld en vier punten achter staat.