Loeb al na één dag kansloos in Rally van Corsica

Rallyrijder Sébastien Loeb is al na één dag kansloos in de Rally van Corsica. De Franse legende kwam in Mexico tijdens de derde rally van het seizoen na ruim drie jaar (tijdelijk) terug in het WK, en wilde zijn vijfde plaats aldaar op Corsica een mooi vervolg geven.

Dat ging vrijdagochtend echter al snel fout. Na een ijzersterke eerste proef, waar hij na ruim 50 kilometer nog geen tien seconden toe moest geven op wereldkampioen Sébastien Ogier, gleed Loeb in de tweede proef van de weg. "Ik reed te snel, kreeg onderstuur en kon niet genoeg remmen. Omdat ik een boom probeerde te ontwijken kwamen we vast in een greppel. Met toeschouwers probeerden we weer op weg te komen, maar we duwden de auto juist vast", reageerde Loeb.

"Dit is heel frustrerend, maar nu moet ik nog maar wat plezier gaan maken voor de fans. Het zag er heel goed uit, maar het hoort erbij. We rijden niet meer voor het gevecht, maar alleen voor ons plezier", aldus de Fransman, die zaterdag wel weer van start gaat. Ogier gaat na de eerste dag aan de leiding en heeft een dikke halve minuut voorsprong op de Belg Thierry Neuville en de Brit Kris Meeke.