Drie keer gelijke stand in kwartfinales Davis Cup

De eerste twee kwartfinales in de Davis Cup, het tennistoernooi voor landenteams, hebben de eerste dag achter de rug. In het Italiaanse Genoa en het Spaanse Valencia staat na één dag een gelijke stand op de borden.

De Italiaan Andreas Seppi dolf in vijf sets het onderspit tegen de Fransman Lucas Pouille, maar de thuisploeg kwam op het eigen gravel weer terug in de wedstrijd: Fabio Fognini was na een stroef begin duidelijk te sterk voor Jeremy Chardy, en dus staat het in Genoa 1-1 na dag één.

Ook in Valencia wordt op gravel gespeeld en David Ferrer was daar niet opgewassen tegen de Duitser Alexander Zverev. Philipp Kohlschreiber kon namens de Duitsers dan weer geen echte vuist maken tegen gravelkoning Rafael Nadal, die met 6-2, 6-2, 6-3 voor een gelijke stand zorgde.

In de andere kwartfinales spelen Kroatië en Kazakhstan tegen elkaar, net als de VS en België.

Update 20.27 uur
Ook in het Kroatische Varazdin staat het na de eerste dag gelijk. Laagvlieger Dmitry Popko was volstrekt kansloos tegen wereldtopper Marin Cilic uit Kroatië, maar de Kazach Mikhail Kukushkin zette Borna Coric in vier sets opzij, waardoor het 1-1 staat op het Kroatische gravel.