Politiefoto MMA-superster McGregor gepubliceerd

Kom niet aan de vriendjes van Conor McGregor. Dat was vrijdag de boodschap die de rijkste MMA-ster wilde overbrengen aan UFC-vechter Khabib Nurmagomedov.

Nurmagomedov zou zaterdag vechten voor de laatste titel waar McGregor zich nog wanhopig aan vastklampt, maar nooit verdedigt. Het trainingsmaatje van de Ier, Artem Lobov, had zich in een interview laatdunkend uitgelaten over de Dagestani. Donderdag bleek echter dat je niet moet spotten met een man die als kleuter al met beren worstelde, want beide heren kwamen elkaar tegen waarna Nurmagomedov verhaal ging halen bij de Rus. De doodsbange Lobov wist zijn stoere praat niet meer te herhalen.


Lobov, de aanstichter en Nurmagomedov die verhaal komt halen (Bron: Youtube)

Wraak
Blijkbaar is Lobov naar zijn maatje McGregor gestapt en die laatste zocht wraak. Na afloop van de media-dag van MMA-gala UFC 223 toog McGregor en nog vijftien van zijn maatjes naar de plek waar de vechters zich bevonden om verhaal te halen bij Nurmagomedov.

Alle vechters zaten helaas voor de Ier al in de bus, maar de adrenaline in McGregor zei dat hij dan maar stennis moest schoppen en flikkerde een steekwagentje dwars door de ruit van de bus. Twee vechters raakten zodanig gewond door rondspringende glassplinters dat hun geplande gevechten zaterdag zijn afgelast. Ook Lobov stond op het programma van UFC 223, maar hij mag voor straf niet meer vechten, dus dat brengt het aantal geschrapte gevechten op drie.


McGregor misdraagt zich (Bron: Youtube)

McGregor verdween razendsnel weer, maar meldde zich 's middags dan toch bij de politie  in New York. Hij werd direct in de cel gezet en krijgt in ieder geval drie aanklachten aan zijn broek.

Drugs
UFC-directeur Dana White was duidelijk. "Dit was afschuwelijk en misselijkmakend. We moeten als organisatie echt dit soort dingen in de toekomst voorkomen. Luister, als je problemen hebt met Nurmagomedov, dan vecht je tegen Nurmagomedov, maar ga je niet dit soort rare dingen doen. Je komt gewoon naar me toe en we zorgen dat dat gevecht wordt ingepland."

Op de vraag of White nog wel met McGregor zaken zou willen doen na dit akkefietje, was de steenrijke Amerikaan helder. "Zou je dat willén? Ik weet niet wat voor drugs hij gebruikt, maar komop. En hij heeft net een kind. Zijn zoontje zit thuis. Waarom dan?"

Inmiddels is ook de politiefoto van McGregor gepubliceerd.

McGregor
McGregor