De Mos: "Dat is het ergste wat Ajax kan overkomen"

Aad de Mos verwacht dat PSV volgende week kampioen wordt in de thuiswedstrijd tegen Ajax. De Brabanders hebben nog twee zeges nodig.

"Dan krijg je een sfeer die je nog nooit hebt gezien in het Philips Stadion. Thuis tegen je grootste concurrent kampioen worden... Dat is het ergste wat je kan overkomen als tegenstander", vertelt De Mos aan Omroep Brabant. "Dat je in het stadion van je concurrent de bloemen moet geven... Dat is ver-schrik-ke-lijk voor Ajax."

Als PSV zaterdag van AZ verliest en Ajax klopt zondag Heracles Almelo, kunnen de Eindhovenaren geen kampioen worden tegen de Amsterdammers. De Mos rekent echter niet op AZ. Hij noemt de complimenten voor het spel van AZ 'allemaal leuk en aardig'. "Maar dat is romantiek. Het gaat erom dat je het beste voetbal speelt waarmee je goede resultáten boekt. Je moet ook proberen om wedstrijden tegen Ajax, PSV en Feyenoord te winnen. Dat doet AZ al twee jaar niet."

"Ik voorspel dat ze 22 april ook de bekerfinale in De Kuip verliezen. Omdat ze gewoon een slechte achterhoede hebben." Wat de spanning betreft maakt de oud-coach van PSV en Ajax zich geen zorgen over de koploper. "De PSV'ers maken zich niet druk over wat er in de media staat. Dit team is mentaal sterker dan de meeste andere ploegen."