Atlético Madrid zet eerste stap tegen Sporting, Lazio pakt Salzburg

Atlético Madrid gaat met een goede uitgangspositie naar de return tegen Sporting Lissabon in de kwartfinales van de Europa League. De thuisploeg werd al snel een handje geholpen en won met 2-0.

Een slechte pass van Sebastián Coates leverde Atlético Madrid al na 22 seconden de openingstreffer op. De verdediger van Sporting leverde de bal zomaar in bij Diego Costa, die Koke in stelling bracht: 1-0. Bij de Portugezen had Bas Dost een basisplek en hij liet zich na een klein kwartier zien met een kopbal die net naast ging.

Na ruim een halfuur dacht Atlético recht te hebben op een strafschop na een vermeende overtreding op Diego Costa, maar de bal ging niet op de stip. Doelman Jan Oblak hield daarna Gelson Martins van scoren af, waarna de Spanjaarden in de eerste helft toch nog op 2-0 kwamen. Dit keer was het Jérémy Mathieu die de bal verspeelde en Antoine Griezmann die afrondde.

In de tweede helft creëerde Atlético kansen om het tweeluik al in Madrid te beslissen. Diego Costa en Juanfran stuitten op keeper Rui Patrício en ook Griezmann was bijna trefzeker. Sporting kwam er amper aan te pas en Dost reageerde zijn frustraties af met een harde overtreding op een tegenstander. Met een gele kaart mocht de Oranje-international niet mopperen.

Ondanks dat Dost aan een rode prent ontsnapte, moet hij de return tegen Atlético missen. De spits stond vooraf namelijk al op scherp. Sporting heeft volgende week in Lissabon dus een klein wonder nodig om de halve finales van de Europa League te halen.

Lazio Roma won in eigen huis met 4-2 van Red Bull Salzburg. Senad Lulic zorgde al snel voor 1-0, maar Valon Berisha benutte een penalty na een half uur: 1-1. Marco Parolo maakte vroeg in de tweede helft de 2-1, waarna de Japanner Takumi Minamino een minuut na zijn invalbeurt met zijn eerste balcontact de gelijkmaker scoorde. Felipe Anderson en Ciro Immobile brachten in enkele minuten toch nog redding voor Lazio, waar Stefan de Vrij de hele wedstrijd speelde: 4-2.