Gattuso verlengt contract bij AC Milan

AC Milan heeft trainer Gennaro Gattuso beloond met een nieuw contract. De Italiaan is nu tot medio 2021 verbonden aan de nummer zes van de Serie A.

Milan heeft dat donderdagmiddag bekendgemaakt op een speciale persconferentie. Gattuso nam eind november het stokje over van Vincenzo Montella, die vanwege de teleurstellende resultaten werd ontslagen. De 40-jarige Gattuso was toen net een paar maanden werkzaam in de jeugd van de Rossoneri.

Onder leiding van de voormalige defensieve middenvelder begon Milan aan een aardige opmars in de Serie A. De nederlaag van afgelopen weekend tegen Juventus was pas de eerste in competitieverband in 2018. Het elftal van Gattuso haalde bovendien de finale van de Coppa Italia, waarin Juventus over een maand de tegenstander is.

In zijn carrière als speler stond Gattuso twaalf jaar bij AC Milan onder contract. Hij won met de club in die tijd twee landstitels, tweemaal de Champions League en één keer de wereldbeker voor clubteams. Vervolgens vertrok de 73-voudig international naar het Zwitserse FC Sion, waar hij later ook zijn trainersdebuut zou maken.