Simeone: "Het is altijd beter om kampioen te worden"

Atlético Madrid-trainer Diego Simeone zou liever de Europa League winnen dan de Champions League-finale verliezen.

Atlético Madrid neemt het donderdagavond in de kwartfinale van de Europa League op tegen Sporting Portugal, waar de heenwedstrijd in Madrid wordt gespeeld. Atlético werd veroordeeld tot het spelen van de Europa League nadat het in de groepsfase van de Champions League als derde was geëindigd. Los Colchoneros wonnen in het seizoen 2010 en 2012 het toernooi, waarna in 2014 en 2016 de finales in de Champions League verloren gingen.

"Het is normaal dat mensen hun eigen mening hebben en dat we meer gemotiveerd zijn of minder afhankelijk van de rivaal", vertelt Simeone in gesprek met Spaanse media. "Maar ze leven niet van binnenuit het voetbal zodat ze de rivalen niet kennen zoals wij. Als we tegen Bayern München zouden spelen, zouden ze zeggen dat het een onmogelijke wedstrijd, maar als het tegen Astana was, zouden ze zeggen dat het gemakkelijk is. De waarheid is dat je elke wedstrijd moet spelen en we proberen altijd ons best te doen om ons te kwalificeren voor de volgende rondes."

"Inderdaad, we denken dat we de gelijke zijn met Sporting in deze kwalificatieronde. Sporting heeft een geweldige coach, een zeer capabele man. De teams die hij heeft getraind hebben het altijd goed gedaan. En over wat ik het liefst om mijn cv zet, moet ik zeggen dat ik altijd de overwinningen zal kiezen. Het is een goede prestatie om tweede te worden in een belangrijke competitie zoals de Champions League, maar het is altijd beter om kampioen te worden, dat is duidelijk."