Survival-topper This War of Mine gratis dit weekend

PC-gamers kunnen aankomend weekend via Steam voor nop aan de slag met survival-juweeltje This War of Mine. Spelers moet in deze grimmige game zien te overleven in een belegerde stad die is afgesloten van allerlei vanzelfsprekende voorzieningen.

This War of Mine is momenteel al gratis te downloaden en blijft dat voor de komende drie dagen. Ook is de game zwaar afgeprijsd, van €18,99 voor €5,69. Mijn advies is, mocht de game bevallen, om ook de Little Ones-DLC mee te pakken. Deze uitbreiding brengt behalve nieuwe personages en encounters ook kinderen naar de game. Dat maakt het overleven mogelijk nog zwaarmoediger en spannender dan het al was. Downloaden kan hier.

Spelers moeten in This War of Mine met een tot vier overlevenden een helse periode vol gevaren zien uit te zitten totdat er een staakt-het-vuren wordt afgekondigd. Wij waren uitermate goed te spreken over dit zwartgallige, melancholische survival-drama. Uit de FOK!-review:

"In modern war... you will die like a dog for no good reason. Met dit citaat van Ernest Hemingway opent This War of Mine, de onvergeeflijke survivalgame van Poolse ontwikkelaar 11 Bit Studios. This War of Mine breekt met de clichématige tradities die structureel terugkomen in survivalgames. Je bent geen superheld, je hebt geen speciale gaven of een enorm wapenarsenaal tot je beschikking en er zijn ook geen zombie-waves. Je speelt, letterlijk, het gepeupel; This War of Mine is een oorlog-survivalgame waarin je niet de oorlogvoerende partij speelt, maar de onvrijwillig daarin verzeild geraakte. Het dramatische avontuur voltrekt zich in een fictieve plaats genaamd Pogoren, maar is gebaseerd op de bezetting van Sarajevo tijdens de Bosnische Burgeroorlog."


Ontwikkelaar 11 Bit Studios heeft sinds de release van This War of Mine niet stilgezeten en komt later deze maand met een nieuwe survivalgame genaamd Frostpunk, een soort base-building survival-game in een dystopische wereld waarin de mensheid op het randje van uitsterven staat vanwege een nieuwe ijstijd, en is aangewezen op stoomtechnologie om te overleven. Die titel belooft ook weer een boel interessante concepten en we hopen daar binnenkort mee aan de slag te kunnen.