Jakobsen sprint naar zege in Scheldeprijs

Fabio Jakobsen heeft de 106e editie van de Scheldeprijs gewonnen . De 21-jarige Nederlander was na 200 kilometer in Schoten de snelste in de sprint van een uitgedund peloton. Voor de renner van Quick-Step Floors was het alweer de tweede zege van het seizoen. Eerder schreef Jakobsen Nokere Koerse op zijn naam.

Jan-Willem van Schip van Roompot-Nederlandse Loterij was al vroeg actief in de wedstrijd. De Nederlander was aanwezig in de eerste kopgroep van de dag, maar mede door waaiervorming kwam de kopgroep niet weg.

Het peloton brak in meerdere delen door wind, maar uiteindelijk kwam alles weer bij elkaar. Moreno Hofland liet zich even zien in de wedstrijd door alleen voorop te rijden, maar de Nederlander van Lotto Soudal liet zich al snel weer terugzakken in het peloton. Daarna was het de beurt aan Van Schip. Ditmaal kreeg de Nederlander wel de ruimte van het peloton. Van Schip had het gezelschap van Jonas Rickaert, Sean De Bie, Guillaume Van Keirsbulck en Alexander Cataford. Ze pakten twee minuten voorsprong op het peloton.

Opnieuw brak het peloton in meerdere delen vanwege de wind. Op 85 kilometer van de streep zorgde een spoorwegovergang voor een ander beeld in de koers. De tweede groep negeerde het rode licht en werden uit koers genomen. In die groep zaten onder meer Dylan Groenewegen en Arnaud Démare. De koplopers waren ondertussen ingelopen.

Op de lokale rondes rond Schoten kreeg Owain Doull samen met Antoine Duchesne de ruimte van het peloton. Bij het ingaan van de laatste ronde had het duo nog een voorsprong van een halve minuut op het peloton, maar met nog acht kilometer te gaan was het voorbij voor de Brit en de Fransman. Marcel Kittel was ondertussen al weggevallen. De Duitser van Katusha reed op tien kilometer voor de derde keer lek en liet het peloton begaan.

In de laatste zeven kilometer probeerde Jos van Emden en Mike Teunissen nog aan een sprint met het uitgedunde peloton te ontkomen, maar hun aanval kwam niet ver. Met vier kilometer te gaan probeerde Van Emden het nogmaals, maar ook ditmaal was het geen succes. De Belgische ploegen Lotto Soudal en Quick-Step Floors maakten zich op voor de sprint en daarin was Jakobsen de snelste. Het was voor de jonge Nederlander alweer de tweede zege van het seizoen en alweer de 23ste van het seizoen voor Quick-Step Floors.