MLB: Werper Jansen krijgt pijnlijke homerun om de oren en verliest

In de Noord-Amerikaanse honkbalcompetitie MLB hebben de Los Angeles Dodgers maandag na een lange partij een nederlaag geleden. Op bezoek bij de Arizona Diamondbacks ging de ploeg van de Nederlandse pitcher Kenley Jansen onderuit na zes extra innings.

Er was weinig aan de hand voor de Dodgers, die aan de negende en in principe laatste inning begonnen met een 6-3 voorsprong. Zoals gewoonlijk kwam closer Jansen in de laatste inning het veld op om de boel op slot te gooien, maar dat ging fout: Chris Owing ramde de bal de tribunes in en nam nog twee teamgenoten mee ook, waardoor het 6-6 werd.

In de vijftiende inning sloeg Chase Utley Dodgers-teamgenoot Cody Bellinger binnen, maar Nick Ahmed sloeg Jake Lamb namens de Diamondbacks over de plaat. Ahmed werd vervolgens zelf binnen geslagen door Jeff Mathis, waardoor de D-Backs alsnog wonnen: 7-8.

Bij de Texas Rangers ging de aandacht uit naar Bartolo Colon. De 44-jarige pitcher mocht zijn debuut maken voor de ploeg, zijn 538e MLB-start. Dat deed hij voor acht ploegen uit de American League, een record: naast de Rangers gooide hij ook voor de Cleveland Indians, Chicago White Sox, Los Angeles Angels, Boston Red Sox, Chicago White Sox, New York Yankees, Oakland Athletics en de Minnesota Twins.

Xander Bogaerts deed het prima bij de Boston Red Sox: de Nederlander liep één run binnen en sloeg in vijf beurten twee honkslagen, waarmee hij de Red Sox op bezoek bij de Miami Marlins aan een 3-7 zege hielp.

Uitslagen MLB maandag
Pittsburgh Pirates - Minnesota Twins 5-4
Detroit Tigers - Kansas City Royals 6-1
Milwaukee Brewers - St.Louis Cardinals 4-8
Cincinnati Reds - Chicago Cubs 1-0
Toronto Blue Jays - Chicago White Sox 4-2
Houston Astros - Baltimore Orioles 6-1
Miami Marlins - Boston Red Sox 3-7
Atlanta Braves - Washington Nationals 1-8
Arizona Diamondbacks - Los Angeles Dodgers 8-7
Oakland Athletics - Texas Rangers 3-1
Los Angeles Angels - Cleveland Indians 0-6
San Diego Padres - Colorado Rockies 4-7

Jansen krijgt een uiteindelijk beslissende 'three run home run' om de oren (Bron: YouTube)