FOK! Wat een weer: langzaam beter

Het is het wisselend bewolkt en hier en daar valt nog wat regen. In de namiddag en avond trekt een gebied met buien van zuidwest naar noordoost over het land. Daarbij zijn ook onweer en hagel mogelijk. Maxima liggen tussen 12°C in het noordwestelijk kustgebied en 18°C in het zuiden en oosten. De wind is matig, langs de kust soms vrij krachtig en komt uit een zuidelijke richting. Bij de (onweers)buien is er kans op windstoten.

Tijdens de nacht naar woensdag zijn er wolkenvelden en blijft het meest droog en daalt het kwik naar een graad of 7. Er staat een zwakke tot matige zuid-zuidoostenwind.

Woensdag overdag trekken er vooral in de ochtend en de avond enkele buiengebieden noordoostwaarts over Nederland. Daartussen is er ook wel ruimte voor de zon. De maxima liggen in het algemeen een graad lager dan dinsdag. De zuidenwind is matig. In de avond draait de wind naar zuidwest en neemt aan de kust toe naar krachtig, mogelijk hard. Bij buien kunnen dan opnieuw onweer, hagel en windstoten voorkomen. (Bron: KNMI)

Nederland
 

Het paasvuur hier voor de deur was net ontstoken en fikte lekker.  (Foto: qltel)
Het paasvuur hier voor de deur was net ontstoken en fikte lekker. (Foto: qltel)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!