Benevelde bestuurder wandelt door na éénzijdig ongeluk.

Afgelopen nacht kreeg de politie in Kruiningen vanuit de Burgemeester Elenbaasstraat rond 01.00 de melding dat er een auto ergens overheen was gereden en dat de bestuurder hiervan de kuierlatten had genomen.

De agenten troffen de gehavende auto half op de weg en half in een parkeervak aan. Een getuige wist te vertellen dat de bestuurder was aangesproken door omstanders maar alsnog de benenwagen nam. Volgens andere getuigen bleek de man teveel aan Bacchus te hebben geofferd.

Omdat de eigenaar van de auto een inwoner is van Hansweert reden de ridders in de orde van de blauwe pet in de richting van de woonplaats van de bestuurder. Onderweg kwamen zij een man tegen die aan het signalement voldeed die getuigen hebben doorgegeven. Eenmaal aangesproken gaf de benevelde bestuurder toe dat hij de auto had achtergelaten nadat hij er een 'ongelukje' mee had gehad. Ook gaf hij toe dat hij misschien wel over een middengeleider was gereden met een klapband tot resultaat.

Oom agent trok daarop direct zijn ademtester zodat de man zijn kegel aan een onderzoek kon laten onderwerpen. De kannenkijker bleek inderdaad beschonken want hij scoorde een 'F'. Het teute heerschap werd aangehouden en mocht op het bureau nog eens een ademanalyse ondergaan. Uit deze analyse bleek dat hij ruim drie keer teveel had gedronken. Met een dagvaarding op zak mocht de 43-jarige man zijn tocht naar huis vanuit het politiebureau te voet voortzetten.

Binnenkort mag hij zich voor de rechter verantwoorden.

Benevelde bestuurder wandeld door na éénzijdig ongeluk. (Foto: ANP)
Benevelde bestuurder wandeld door na éénzijdig ongeluk. (Foto: ANP)