Depay schittert en schiet Lyon naar winst

Memphis Depay heeft wederom laten zien in bijzonder goede vorm te verkeren. De 24-jarige aanvaller schoot Olympique Lyon zondagavond naar de winst in het thuisduel tegen Toulouse.

In de eerste twintig minuten liet Lyon de nodige kansen liggen, maar na 22 minuten bezorgde Houssem Aouar de bal bij Depay, die eenvoudig in de verre hoek kon schieten: 1-0. Op slag van rust werd hij onderuit gehaald door Tanguy Ndombèlé, waarna de Nederlands international vanaf elf meter zelf de score verdubbelde.

Lyon kreeg in de tweede helft nog een aantal kansen, net als Toulouse later in de helft. Halverwege dacht de thuisclub een penalty te moeten krijgen, maar dat ging niet door, waarna Depay een kwartier voor tijd zag hoe teamgenoot Bertrand Traoré in de weg stond van het completeren van zijn hattrick. Depay werd kort voor tijd vervangen door de 18-jarige Amine Gouiri, maar gescoord werd er niet meer: 2-0.

Les Gones hijgen door de winst nog altijd in de nek van Olympique Marseille, dat op plek drie staat. Die plaats geeft recht op deelname aan de kwalificatie voor de Champions League.  Lyon en Marseille staan op 60 en 62 punten, AS Monaco is met 66 punten - maar wel één wedstrijd minder - ook nog te pakken, terwijl koploper Paris Saint-Germain ver buiten bereik staat met 83 punten.