Kanonskogel Eriksen brengt Chelsea in grote problemen

Chelsea zit in de Premier League flink in de problemen. Zondag werd in eigen huis met 1-3 verloren van Tottenham Hotspur, waardoor de top-4 - en daarmee een plekje in de Champions League - langzaam maar zeker uit zicht begint te raken.

Na een klein half uur kopte Alvaro Morata Chelsea nog op voorsprong, vooral doordat keeper Hugo Lloris flink in de fout ging. Op slag van rust kwam Tottenham weer langszij en dat gebeurde op fraaie wijze: Christian Eriksen verschalkte Willy Caballero met een ferme kanonskogel: 1-1.

De Spurs hielden het niet bij één fraaie treffer: na een dik uur verzorgde Eric Dier een werkelijk schitterende pass op Delle Alli, die de bal prachtig aan kon nemen en deze mooi achter Caballero werkte. Een paar minuten later gooide Alli het duel zelfs op slot door een rebound binnen te werken: 1-3.

Arsenal won door twee goals van Pierre-Emerick Auabameyang en een penalty van Alexandre Lacazette met 3-0 van Stoke City en staat zo op plek zes, vijf punten achter Chelsea. Dat staat met 56 punten ruim achter Tottenham (64), Liverpool (66, één wedstrijd meer) en Manchester United (68), terwijl Manchester City de titel al bijna binnen heeft (84).