FOK! Wat een weer: meeste regen in het westen

Welkom allemaal!

Op diverse plaatsen was het gisteren maar een sombere eerste paasdag. Met name in een gebiedje over Noord-Holland, waaronder bij mij in Haarlem, viel er tot diep in de middag nog af en toe wat lichte regen. Vanuit het noorden kwamen er wel opklaringen naderbij. Ook waren er plaatsen waar de bewolking zogezegd 'spontaan' brak. Er zijn dus zeker plaatsen geweest waar de zon heeft geschenen. Echt aangenaam was het niet met maxima die maar tot 8 graden opliepen. Hier komt echter met een beetje geduld verandering in.

Vandaag (tweede paasdag) wordt het wederom geen weer om lekker de buitenlucht op te zoeken. In de ochtend gaat het regenen en die lijkt aan te houden tot ver in de middag. Het is wel zo dat de meeste regen voor het westen is bestemd, en dat het in het oosten en noordoosten nog lang droog blijft. Stralend weer zal het echter ook daar niet worden. Ik verwacht tussen de 3 en 7 mm. Daarna wordt het even droog, maar de volgende regenzone staat ook alweer te trappelen en bereikt het zuidwesten in de avond. Tegen middernacht regent het vrijwel overal. De maxima liggen tussen de 8 en 10 graden. Er staat maar weinig wind. 

Echt heerlijk lenteweer komt eraan, maar daar moeten we nog een paar dagen op wachten. Zowel dinsdag als woensdag kan er nog wat regen vallen, maar de temperaturen lopen al flink op en komen tussen de 13 en 17 graden te liggen. In het volgende weekend is 20 graden mogelijk. Prima vooruitzichten dus!

Tot slot kom ik nog even terug op de storing van zaterdagavond en -nacht. Er viel namelijk behoorlijk veel regen. Dit kwam met name doordat er weinig wind stond, en dit systeem zich 'tegendraads' verplaatste. Als eerste kwam het midden aan de beurt, daar viel 15 tot 20 mm, maar in de nacht gingen de hemelsluizen met name in delen van Noord-Holland, wagenwijd open (niet bij mij in Haarlem overigens). Plaatselijk viel er méér dan 30 mm, en er kwam zelfs een melding binnen van 40 mm. Een hele bak water dus. Bij mij viel er slechts 7 mm, en dat in dezelfde provincie. 

Fijne tweede paasdag luitjes!  

Nederland
 

Aan het IJ (Foto: DJMO)
DJMO was dit weekend in Amsterdam en maakte deze foto aan het IJ. Het was wel vrij somber. (Foto: DJMO)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!