Uitslag FC Groningen - Ajax

Ajax heeft in de Eredivisie een benauwde zege bij FC Groningen geboekt. Lange tijd leek het er naar uit te zien dat de thuisclub met de overwinning aan de haal zou gaan, maar in de slotfase namen de Amsterdammers toch nog de drie punten mee naar huis: 1-2.

Groningen schoot uit de startblokken in de eigen Euroborg. Dat Van Weert na veertien minuten de score opende was dan ook niet meer dan terecht. Mahi verzuimde vervolgens vanaf de strafschopstip de score te verdubbelen. Onana stopte de inzet van de aanvaller knap. Ook had de keeper een antwoord op de inzetten van Doan en wederom Mahi.

Na de pauze was het Bacuna die de 2-0 had moeten maken, maar wederom lag Onana in de weg. Uit het niets maakte Kluivert na 64 minuten via een kopbal de 1-1. De Amsterdammers moesten vijf minuten voor tijd met tien man verder na een tweede gele kaart voor Veltman. De ploeg van Erik ten Hag ging alsnog met de drie punten naar huis doordat Huntelaar een goede aanval prima afrondde: 1-2.

FC Groningen

1 - 2

AFC Ajax

14' Van Weert   64' Kluivert