PSG verovert Coupe de la Ligue tegen Monaco

Paris Saint-Germain heeft de tweede prijs van het seizoen binnen. De Franse koploper versloeg AS Monaco in de strijd om de Coupe de la Ligue met 3-0.

Na zeven minuten stond Paris Saint-Germain al op voorsprong. De videoscheidsrechter oordeelde dat Kamil Glik in het strafschopgebied een overtreding maakte op Kylian Mbappé en Edinson Cavani benutte vervolgens de strafschop. Een minuut of dertien later maakte Ángel Di María er al 2-0 na een mooie actie van Mbappé.

AS Monaco dacht via Radamel Falcao iets terug te doen, want de Colombiaan was trefzeker met een kopbal. Ook bij deze actie werd de VAR (Video Assistant Referee) echter ingeschakeld en die zag dat Falcao buitenspel stond. Nadat Rony Lopes in de tweede helft ook nog eens de lat raakte, wist PSG het duel in de slotfase te beslissen.

Cavani bepaalde de eindstand met zijn tweede goal op 3-0, waardoor PSG na de Franse Super Cup de tweede prijs van dit seizoen binnen heeft. In Ligue 1 is het niet meer de vraag of de Parijse club kampioen wordt, maar wanneer. De mannen van Unai Emery zijn bovendien halve finalist in de strijd om de Coupe de France.