FOK! Wat een weer: zonnig en windstil

1 april!

Het is bewolkt en hier en daar valt regen. In de loop van de dag wordt het van het noorden uit droog en laat de zon zich af en toe zien. In het uiterste zuiden en zuidoosten blijft het echter lang bewolkt met af en toe nog wat (buiïge) regen. De maxima liggen tussen 5°C in het noordelijk kustgebied en 10°C in het zuiden. De noorden- tot noordwestenwind is matig.

Tijdens de nacht naar maandag zijn er eerst flinke opklaringen, in het oosten ontstaat plaatselijk mist. In het zuidwesten neemt de bewolking later toe. De minima liggen rond het vriespunt. Er staat een zwakke zuidoostelijke wind. In het noordoosten is de wind zwak en veranderlijk.

Maandag overdag overheerst de bewolking en overdag trekt een gebied met regen over de westelijke helft noordwaarts. Op de meeste plaatsen is de regen van weinig betekenis, alleen aan de westkust valt wat meer. Maxima komen uit op een graad of 9. Er staat een zwakke tot matige zuidoostenwind. In de avond valt op enkele plaatsen buiÏge regen. (Bron: KNMI)

Nederland
 

Cobra4 maakte een wandeling tussen Ede en Arnhem  (Foto: Cobra4)
Cobra4 maakte een wandeling tussen Ede en Arnhem (Foto: Cobra4)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!