Badmintonner Caljouw via wereldtopper naar halve finales Orléans

Badmintonner Mark Caljouw heeft de halve finales bereikt van de Orléans Masters, het toernooi wat de Nederlander vorig jaar op zijn naam schreef. In een spannende kwartfinale rekende Caljouw knap af met de Deen Jan Ø. Jørgensen.

Jørgensen staat weliswaar op de 76e plek van de wereldranglijst - aanzienlijk lager dan de 39e van Caljouw - maar dat kwam vooral door een blessure. De Deen is Europees kampioen en stond tot voor zijn onderbreking dik in de mondiale top-10.

Caljouw was dan ook zeker niet de favoriet, maar de Nederlander had daar geen boodschap aan. In twee spannende games verschalkte hij Jørgensen, die met 24-22, 23-21 kon gaan douchen. In de halve eindstrijd neemt de 23-jarige Rijswijker het zaterdagavond op tegen Sameer Verma uit India.

Selena Piek en Cheryl Seinen staan in het damesdubbel in de halve finales, door met 21-9, 21-18 van het Deense duo Amalie Magelund en Freja Ravn te winnen. De als eerste geplaatste Bulgaarse zussen Gabriela en Stefani wachten zaterdag op Piek en Seinen.