Van Persie mist Feyenoord-derby tegen Excelsior

Robin van Persie kan zondag niet in actie komen als Feyenoord zondag in De Kuip speelt tegen Excelsior, waar de spits ooit begon met voetballen.

Van Persie is nog niet hersteld van de kuitblessure die hij voor de interlandperiode opliep in de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle (3-4 winst). "Hij heeft er nog steeds last van. Het gaat wel beter, maar nog niet goed genoeg. Het is erger dan ik had verwacht", liet trainer Giovanni van Bronckhorst vrijdag op de persconferentie weten.

Het is voor Van Bronckhorst niet echt een verrassing dat Van Persie af en toe wat pijntjes heeft. "Hij heeft een moeilijke aanloopperiode gehad. Het is altijd lastig als je in januari een nieuwe omgeving in stapt." De coach weet nog niet of hij zondag wel kan beschikken over Nicolai Jörgensen. "Hij is niet helemaal fit teruggekomen van het Deense nationale elftal. We bekijken zaterdag of hij zondag kan spelen."

Feyenoord staat momenteel vierde in de Eredivisie met evenveel punten als nummer vijf FC Utrecht. Van Bronckhorst ontkent dat Van Persie dit weekend wordt gespaard voor de bekerfinale. "De competitie is voor ons ook belangrijk. We hebben hem gehaald omdat hij een meerwaarde voor het team is, dus niet alleen voor de bekerfinale."