FOK! Wat een weer: paasdagen verlopen kil

Hallo allemaal!

Vandaag hebben we toch wel een tweedeling in het land. In de noordoostelijke helft blijft het nog lang bewolkt en kil, terwijl men in de rest van het land geregeld de zon te zien zal krijgen. Helemaal droog blijft het echter niet. In het binnenland kan er een enkele bui ontstaan met misschien wel een klap onweer en/of hagel. Ik verwacht echter geen uitgebreide buientoestanden. Het zullen meer lokale gevallen zijn. De meeste kans daarop heeft het oosten en zuiden. In het westen blijft het overwegend droog. De temperaturen verschillen nogal. De koude lucht zit behoorlijk dichtbij, maar bereikt ons echter nét niet. Alleen in de bewolkte gebieden is het erg fris met maar 6 graden. Elders in den lande kan het nog wel een graad of 10 a 11 worden. Veel wind staat er niet. Alleen op de Wadden staat er een matige oostelijke wind.

Kijken we even naar de paasdagen, dan wordt ik er niet echt enthousiast van. De wind draait naar het noorden en dan kan de koude polaire lucht ons land wel overspoelen. Beide dagen moeten we het doen met 7 graden. Op eerste paasdag is er nog ruimte voor wat zon, maar op tweede paasdag lijkt het overwegend bewolkt te zijn. Ook kan er gedurende deze periode wat lichte regen of een buitje vallen. 

Fijne dagen!

Nederland
 

Zonnetje in de polder (Foto: Stephan5)
Het was lekker weer de afgelopen dagen om even lekker de polder in te fietsen. (Foto: Stephan5)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!