Groen licht voor beenloze coureur in Formule 3

Coureur Billy Monger zal komend weekeinde zijn debuut maken in het Brits Formule 3-kampioenschap. Op zich niet bijzonder, ware het niet dat de 18-jarige Brit geen onderbenen heeft. Die verloor hij in april vorig jaar na een zware crash in het Brits Formule 4-kampioenschap.

Na de crash moesten Monger's beide onderbenen geamputeerd worden, maar al snel gaf hij aan terug te willen komen in de autosport. Een crowdfundingscompagne leverde honderdduizenden ponden op en vanuit de hele autosportwereld kreeg de tiener steun, uiteindelijk met succes.

Het befaamde Carlin-team heeft Monger nu een plekje in de F3 aangeboden en op Oulton Park mag hij komend weekeinde debuteren. Gas geven gebeurt met een hendel bij het stuur, remmen doet hij met een pedaal die met zijn protheses bediend kan worden.

"Ik vind het geweldig dat ik er op Oulton Park bij kan zijn. Vooralsnog bekijken we het per race, maar ik hoop dat ik snel bekend kan maken dat ik het hele seizoen ga racen", aldus de jonge Brit, die voor het eerst sinds zijn crash weer een race zal rijden, hoewel hij wel al enkele weken getest heeft met Carlin.

"Het is fantastisch dat hij weer terug is op de grid", aldus een woordvoerder van Carlin. "Hij motiveert het team, is competitief en heeft de potentie om nog veel meer te bereiken. We willen hem daar zo goed mogelijk bij helpen."

Billy Monger's verhaal (Bron: YouTube)