Roosen kopman LottoNL-Jumbo in Ronde van Vlaanderen

Timo Roosen is bij LottoNL-Jumbo kopman in de Ronde van Vlaanderen. Daarnaast heeft de ploegleiding de Noor Amund Grøndahl Jansen de rol van schaduwkopman gegeven. De Belgische wielerklassieker wordt zondag verreden.

Door de afwezigheid van Lars Boom heeft de ploegleiding de 25-jarige Roosen aangewezen als kopman. De 25-jarige Roosen maakte woensdag in Dwars door Vlaanderen een sterke indruk en finishte op een dertiende plaats.

Boom is als gevolg van een operatie om hartritmestoornissen te verhelpen nog niet op wedstrijdniveau en laat daarom de Vlaamse voorjaarsklassiekers aan zich voorbij gaan. De 32-jarige renner start zaterdag wel in de Volta Limburg Classic, een wedstrijd die in het verleden bekend stond als de Hel van het Mergelland.

“Omdat Lars niet start, gaan we anders deze wedstrijd in. We zullen proberen vrijer te koersen. We zijn benieuwd wat Timo en Amund kunnen. Ze moeten proberen een mooie uitslag te rijden'', aldus ploegleider Nico Verhoeven.

De ploeg die zondag aan de start staat bestaat verder uit Pascal Eenkhoorn, Jos van Emden, Bram Tankink, Robert Wagner en Maarten Wynants.