Fotograaf wil geld van familie Jimi Hendrix

Een foto van Jimi Hendrix die op zijn gitaar speelt duikt op op allerlei spullen, maar de man die de foto ooit maakte zegt dat Hendrix' familie hem heeft bestolen. Hij heeft de zaak aanhangig gemaakt bij de rechtbank, meldt TMZ.

David Sygall zegt dat hij een fotoshoot deed met Jimi in de jaren zestig tijdens een repetitie. Hij fotografeerde de gitaargod die op zijn Fender-gitaar speelt met de ogen dicht. De foto van de klassieke Hendrix-pose was te zien in het tijdschrift Guitar World in 2002.

Volgens Sygall heeft hij de foto in licentie gegeven aan het magazine, maar niet aan Jimi's familie. Die hebben, zonder zijn toestemming, via Purple Haze Properties de foto gebruikt voor onder meer de website van het bedrijf, op sociale media, marihuanaproducten en creditcards.

Jimi's broer Leon Hendrix en zijn zakenpartner runnen Purple Haze Properties en zeggen te hebben onderhandeld met Sygall voor gebruik van de foto. Volgens Sygall is er nooit een deal gesloten, maar wordt de foto nog steeds gebruikt.

De fotograaf eist dat Purple Haze stopt met het gebruik van de foto en maakt aanspraak op de opbrengst.

Fotograaf wil geld van familie Jimi Hendrix
Fotograaf wil geld van familie Jimi Hendrix (Foto: BuzzE)