Huntelaar in gesprek met clubleiding Ajax

Klaas Jan Huntelaar heeft een aflopend contract bij Ajax en hij sluit niet uit dat hij langer bij de Amsterdamse club blijft.

De 34-jarige aanvaller keerde afgelopen zomer terug in de Johan Cruijff ArenA, waar hij toen een contract voor een jaar kreeg. "Ik ben in gesprek met de club en voel me totaal op mijn gemak bij Ajax. De focus ligt momenteel op het kampioenschap, daarna zal het over mijn toekomst gaan", vertelde Huntelaar aan Bild.

Voor zijn comeback in Amsterdam had de routinier een mooie tijd bij Schalke 04, waar hij zeven jaar speelde. In zijn laatste jaar in Gelsenkirchen kwam Huntelaar minder aan spelen toe. "Het voelde niet goed meer. Dat lag niet aan de fans of aan de club zelf, maar het was tijd voor een verandering en om iets nieuws te doen. Het deed hoe dan ook wel pijn. Schalke is mijn club in het buitenland, het is een onderdeel van mijn leven."

The Hunter vindt het jammer dat Leon Goretzka en mogelijk ook Max Meyer na dit seizoen transfervrij de deur uitlopen. "Het is voor de club heel slecht als spelers die lang bij Schalke hebben gespeeld gratis de deur uitlopen. Maar Schalke moet zich niet kleiner maken dan het is, het blijft een enorme club. Er zijn nog steeds veel topspelers die voor Schalke willen spelen."