Toekomst Van Halst onzeker: "Geen dag is hetzelfde"

Gertjan Verbeek werd deze week ontslagen bij FC Twente en ook Jan van Halst is in Enschede niet zeker van zijn toekomst.

In gesprek met De Telegraaf wil de directeur niet te ver vooruitkijken. "Bij FC Twente is geen dag hetzelfde. Dit is een club in paniek op het moment", aldus Van Halst, die na het ontslag van Verbeek de technische portefeuille is kwijtgeraakt en nu weer alleen commercieel directeur is.

"Dan kan ik wel uitspraken gaan doen richting toekomst. Maar als je zo'n grote club hebt, die sportief zo slecht presteert dan zie je wat voor krachtenvelden er op gang komen." Van Halst vindt zich niet schuldig aan het ontslag van Verbeek, waar hij wel verantwoordelijk voor was. "Want ik weet met wat voor beperkende zaken ik te maken heb gehad. Maar er zijn wel fouten gemaakt. Ook door mij."

"De raad van commissarissen en stichting trekken dan die conclusie", zegt de bestuurder over het vertrek van de hoofdcoach. "Dan kun je heel stoer op je strepen gaan staan. Maar als ik vertrek dan bestaat ook de kans dat Erik Velderman zegt 'ik stop ermee'. Dan heb je helemaal een club zonder leiding."

Voor de 'stabiliteit' blijft Van Halst daarom op zijn plek zitten. "We zijn in gesprek met de gemeente en er ligt een enorm belangrijk belastingdossier. Dat is dan even belangrijker dan Jantje van Halst."