Meer steun voor Oostenrijks bid Winterspelen 2026

Het Oostenrijks Olympisch Comité (ÖOC) heeft unaniem besloten om zich achter de poging van Graz en Schladming te stellen om de Olympische Winterspelen van 2026 binnen te halen. "Een belangrijke eerste stap", aldus ÖOC-president Karl Stoss.

"Om de voorbereidende fase van het Internationaal Olympisch Comité in te gaan, is een duidelijke belofte en verbintenis nodig van de provinciale overheid in de provincie Steiermark, met name wat betreft een haalbaarheidsonderzoek", stelt Stoss.

"We verwelkomen dit initiatief en moeten in de komende dagen een raamwerk op gaan zetten", voegt secretaris-generaal Peter Mennel nog toe. Op zaterdag 31 maart moet een eventueel bid definitief ingediend worden bij het IOC, waarna men tot het IOC-sessie in Buenos Aires in oktober heeft om meer details op tafel te leggen en verder te komen in het kandidaatproces.

Het Zwitserse Sion, Sapporo in Japan, Calgary in Canada, Stockholm (Zweden) en Italië (Milaan of Turijn) hebben mogelijk ook interesse om zich kandidaat te stellen.