De Ligt: "Het was geen lekkere wedstrijd voor hem"

Matthijs de Ligt was maandagavond een grote uitblinker bij het Nederlands elftal in de wedstrijd tegen Portugal. Oranje was met 0-3 te sterk.

De achttienjarige verdediger van Ajax wordt de laatste maanden regelmatig gelinkt aan Barcelona. "Ik heb het ook gelezen", vertelt De Ligt in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Het was niet Nederland tegen Portugal maar De Ligt tegen Portugal en Ronaldo. Of ik vind dat ik me goed tegen Ronaldo heb staande gehouden? Nou, hij heeft niet gescoord. Het was geen lekkere wedstrijd voor hem. Nee, ik heb geen shirtje met hem geruild. Er waren geloof ik al zeven spelers voor me."

Er wordt links en rechts al geopperd dat De Ligt een stap kan maken naar een grotere club, maar de verdediger ziet nog uitdagingen voor zichzelf in de Eredivisie. "Natuurlijk is het lekker als je iedere week van deze wedstrijden speelt. Wat het beste voor mij is? Wekelijks op hoog niveau spelen? Dat denk ik wel, maar dan is het ook belangrijk dat ik iedere week mag spelen."

De Ligt gaf in de wedstrijd tegen Portugal de assists op de treffers van Ryan Babel en Virgil van Dijk. "Bij die goal van Babel leek ik wel een rechtsbuiten. En even later kon ik de bal goed terug koppen op Virgil van Dijk. Dat was ook wel lekker. We wisten dat we dit konden. Maar het is wel lekker dat we dit ook hebben laten zien."